Budo Kai Tora Tora

Budo Kai Tora Tora is een karatevereniging, die zich bezig houdt met het Kyokushinkai Karate. We hebben ons als doel gesteld om een ieder die interesse heeft om karate te gaan beoefenen de kans te geven, om op zijn of haar niveau onze sport te beoefenen. Van jong tot oud, van mensen met een beperking tot getalenteerde karateka's. Ook als er sprake is van een medisch advies bent u bij ons van harte welkom. Wel eisen wij het doorzettingsvermogen dat bij Kyokushinkai karate hoort.

Kyokushinkai Karate
Budo Kai Tora Tora
20200504_182445
IMG_7730

Discipline & Spelenderwijs leren

Speciaal voor de jeugd

Voor de jeugd heeft onze vereniging een speciaal jeugd programma samengesteld. Dit programma geeft ons de mogelijkheid om kinderen spelenderwijs de technieken bij te brengen en toch de discipline te handhaven. Die discipline is namelijk noodzakelijk om de kinderen duidelijk te maken met hetgeen we bezig zijn en dat ze het geleerde alleen in uiterste noodgevallen mogen gebruiken. Om de kinderen te blijven sti­muleren, hebben we een aantal slippendagen (examen) per jaar (hier zijn wel enige kosten aan verbonden).

Op een slippendag krijgen de kinderen die goed hun best doen, een slip met een bijpassend certificaat. Het jeugdkarate is (non)-contact, ze mogen elkaar dus (spelenderwijs) raken. De jeugd is welkom vanaf 5 jaar.

IMG_7730

Veelzijdig inzetbaar

Diverse activiteiten

Als vereniging staan we open voor nieuwe ideeën en organiseren we door het jaar heen diverse activiteiten, zoals (club)wedstrijden, lokale wedstrijden, de Nederlandse kampioenschap jeugd - junioren, we organiseren buitentrainingen, we organiseren BBQ voor alle leden en ouder(s) en traditiegetrouw nemen we ieder jaar deel aan de avondvierdaagse.

Ook kunnen scholen/organisaties bij ons weerbaarheidstrainingen/zelfverdediging lessen krijgen voor hun leerlingen/werknemers. Dit is een greep uit de activiteiten die binnen onze vereniging plaatsvinden.

IMG_7384

Diverse mogelijkheden

Wedstrijden

Verder kunnen de karateka's die aan wedstrijden willen deelnemen meetrainen in onze selectie groep. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om te trainen in Papendal. Mocht je daarvoor belangstelling hebben; laat dat dan aan de Sensei/Senpai weten. Eens per jaar is er een Zomerkamp in Papendal, ook hier kun je aan deelnemen. Hier wordt dan les gegeven door internationaal erkende leraren.

Het is ook mogelijk om op dit kamp examen af te leggen. Leden van onze vereniging nemen regelmatig deel aan nationale- en internationale wedstrijden. Kortom, we zijn een actieve vereniging en we stellen het zeer op prijs indien u, in welke vorm dan ook, bereid bent om enige steun aan onze vereniging te verlenen. Dat kan bijvoorbeeld zijn door mee te helpen bij activiteiten of te rijden naar wedstrijden.

Onze geschiedenis

Ontstaan van onze vereniging

Budo Kai Tora Tora is in 1995 een vereniging geworden. Hiervoor bestond de vereniging onder de naam Tora Tora en werd deze geleid door Sensei Lumalessil. Al met al bestaat de vereniging dus al meer dan 25 jaar. Natuurlijk is er in de loop der jaren het een en ander veranderd. Zo is de inspraak ten opzichte van de organisatie en de structuur binnen de vereniging zichtbaar groter geworden.

Ook op landelijk niveau zijn er diverse zaken veranderd. Zo zijn wij aangesloten bij het NOC*NSF, KWF, wat tot gevolg heeft, dat alle leraren die door de NKKO worden erkend ook rijkserkende leraren zijn i.c.m. het diploma LMA van de FOG.

20200504_182445
Buitentraining lievelde 2
wedstrijd

Full-contact karate

Wat is Kyokushinkai karate?

Kyokushinkai karate is een vorm van full-contact karate. De senioren (boven de 18 jaar) mogen tijdens toernooien hun tegenstander raken. Echter tijdens de trainingen in de sportschool traint een ieder op zijn/haar eigen niveau.

Bij de jeugd worden andere regels gehanteerd. Kyokushinkai is de naam van de stijl (ryu) die door Masutatsu Oyama is opgericht. Deze Oyama maakte in 1954 zijn eigen systeem en zijn organisatie heeft momenteel over de hele wereld miljoenen leden. Wie anderen wil verslaan, moet eerst zichzelf overwinnen. Dat is de basisfilosofie van Kyokushinkai karate.

Een sterk ontwikkelde lichamelijke kracht, gecombineerd met een nederige geest zijn de kenmerken van goede Kyokushinkai karateka's. Ook een sterk gevoel voor eerlijk spel is zeer belangrijk.

Beheersing + Basistechnieken

Kihon als uitgangspunt

Het uitgangspunt van karate training is de Kihon (basistechnieken). Dit is een vast onderdeel van elke les. Een goede beheersing van de basistechnieken is een eerste vereiste voor goede karate resultaten. Vanuit de Kihon wordt gewerkt aan Kata en Kumite. Een Kata is een schijngevecht in een voorgeschreven vorm, waarin de basistechnieken tot uitdrukking komen. Kumite is het vrije vechten met een tegenstander.

  • Kyoku = het uiterste / het maximum
  • Shin = waarheid / realiteit
  • Kai = samenwerken

Kyokushinkai aan elkaar (onder elkaar) geschreven, vormt het embleem van onze organisatie. Dat embleem staat ook op onze karatepakken (karate gi's).

Opdrukken voor KIKA BKTT

Ben jij geïnteresseerd?

Vraag een proefles aan!

Budo Kai Tora Tora

Heb jij vragen of opmerkingen?

Neem contact op

Ben jij nieuwsgierig, heb je een vraag of wellicht iets anders? Via onderstaande knop.

BKTT Logo

Budo Kai Tora Tora

Budo Kai Tora Tora is een karatevereniging, die zich bezig houdt met het Kyokushinkai Karate.

We hebben ons als doel gesteld om een ieder die interesse heeft om karate te gaan beoefenen de kans te geven, om op zijn of haar niveau onze sport te beoefenen.

Trainingslocatie
Optisport De Kei

Maandag + woensdag
Jeugd tm 12 jaar
18:00-19:00 uur
Junioren/senioren
19:00-20:00 uur 

Bussenweide 2
7231 NE Warnsveld

06 - 21983911
r.broek910@upcmail.nl

Trainingslocatie
SB-FIT

Iedereen vrijdag van 19:00-20:00 uur

IJslandsestraat 6
7202 CL Zutphen

06 - 21983911
r.broek910@upcmail.nl

Scroll naar boven