

Discipline & Spelenderwijs leren
Speciaal voor de jeugd
Voor de jeugd heeft onze vereniging een speciaal jeugd programma samengesteld. Dit programma geeft ons de mogelijkheid om kinderen spelenderwijs de technieken bij te brengen en toch de discipline te handhaven. Die discipline is namelijk noodzakelijk om de kinderen duidelijk te maken met hetgeen we bezig zijn en dat ze het geleerde alleen in uiterste noodgevallen mogen gebruiken. Om de kinderen te blijven stimuleren, hebben we een aantal slippendagen (examen) per jaar (hier zijn wel enige kosten aan verbonden).
Op een slippendag krijgen de kinderen die goed hun best doen, een slip met een bijpassend certificaat. Het jeugdkarate is (non)-contact, ze mogen elkaar dus (spelenderwijs) raken. De jeugd is welkom vanaf 5 jaar.

Veelzijdig inzetbaar
Diverse activiteiten
Als vereniging staan we open voor nieuwe ideeën en organiseren we door het jaar heen diverse activiteiten, zoals (club)wedstrijden, lokale wedstrijden, de Nederlandse kampioenschap jeugd - junioren, we organiseren buitentrainingen, we organiseren BBQ voor alle leden en ouder(s) en traditiegetrouw nemen we ieder jaar deel aan de avondvierdaagse.
Ook kunnen scholen/organisaties bij ons weerbaarheidstrainingen/zelfverdediging lessen krijgen voor hun leerlingen/werknemers. Dit is een greep uit de activiteiten die binnen onze vereniging plaatsvinden.



Diverse mogelijkheden
Wedstrijden
Verder kunnen de karateka's die aan wedstrijden willen deelnemen meetrainen in onze selectie groep. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om te trainen in Papendal. Mocht je daarvoor belangstelling hebben; laat dat dan aan de Sensei/Senpai weten. Eens per jaar is er een Zomerkamp in Papendal, ook hier kun je aan deelnemen. Hier wordt dan les gegeven door internationaal erkende leraren.
Het is ook mogelijk om op dit kamp examen af te leggen. Leden van onze vereniging nemen regelmatig deel aan nationale- en internationale wedstrijden. Kortom, we zijn een actieve vereniging en we stellen het zeer op prijs indien u, in welke vorm dan ook, bereid bent om enige steun aan onze vereniging te verlenen. Dat kan bijvoorbeeld zijn door mee te helpen bij activiteiten of te rijden naar wedstrijden.

Onze geschiedenis
Ontstaan van onze vereniging
Budo Kai Tora Tora is in 1995 een vereniging geworden. Hiervoor bestond de vereniging onder de naam Tora Tora en werd deze geleid door Sensei Lumalessil. Al met al bestaat de vereniging dus al meer dan 25 jaar. Natuurlijk is er in de loop der jaren het een en ander veranderd. Zo is de inspraak ten opzichte van de organisatie en de structuur binnen de vereniging zichtbaar groter geworden.
Ook op landelijk niveau zijn er diverse zaken veranderd. Zo zijn wij aangesloten bij het NOC*NSF, KWF, wat tot gevolg heeft, dat alle leraren die door de NKKO worden erkend ook rijkserkende leraren zijn i.c.m. het diploma LMA van de FOG.



Full-contact karate
Wat is Kyokushinkai karate?
Kyokushinkai karate is een vorm van full-contact karate. De senioren (boven de 18 jaar) mogen tijdens toernooien hun tegenstander raken. Echter tijdens de trainingen in de sportschool traint een ieder op zijn/haar eigen niveau.
Bij de jeugd worden andere regels gehanteerd. Kyokushinkai is de naam van de stijl (ryu) die door Masutatsu Oyama is opgericht. Deze Oyama maakte in 1954 zijn eigen systeem en zijn organisatie heeft momenteel over de hele wereld miljoenen leden. Wie anderen wil verslaan, moet eerst zichzelf overwinnen. Dat is de basisfilosofie van Kyokushinkai karate.
Een sterk ontwikkelde lichamelijke kracht, gecombineerd met een nederige geest zijn de kenmerken van goede Kyokushinkai karateka's. Ook een sterk gevoel voor eerlijk spel is zeer belangrijk.

Beheersing + Basistechnieken
Kihon als uitgangspunt
Het uitgangspunt van karate training is de Kihon (basistechnieken). Dit is een vast onderdeel van elke les. Een goede beheersing van de basistechnieken is een eerste vereiste voor goede karate resultaten. Vanuit de Kihon wordt gewerkt aan Kata en Kumite. Een Kata is een schijngevecht in een voorgeschreven vorm, waarin de basistechnieken tot uitdrukking komen. Kumite is het vrije vechten met een tegenstander.
- Kyoku = het uiterste / het maximum
- Shin = waarheid / realiteit
- Kai = samenwerken
Kyokushinkai aan elkaar (onder elkaar) geschreven, vormt het embleem van onze organisatie. Dat embleem staat ook op onze karatepakken (karate gi's).
